Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Θέρμανση: το πετρέλαιο θέρμανσης “βυθίζεται” – Ρεκόρ σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα


Πετρέλαιο θέρμανσης: πτώση 90% – Στροφή σε εναλλακτικά καύσιμα Πετρέλαιο θέρμανσης: άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για το επίδομα Επίδομα θέρμανσης: αναλυτικά η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για κριτήρια και δικαιούχους Επίδομα θέρμανσης: χρήσιμος οδηγός για τους δικαιούχους Θέρμανση: πετρέλαιο, ηλεκτρικό – Διπλή παγίδα για τους καταναλωτές
Οι υψηλές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης το έχουν εκτοπίσει από τις προτιμήσεις των καταναλωτών που πλέον επιλέγουν με αυξανόμενους ρυθμούς το φυσικό αέριο αλλά και τα κλιματιστικά για να ζεσταθούν.
Ειδικότερα, την Παρασκευή (14/12), σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην κατανάλωση φυσικού αερίου με 190.000 κυβικά μέτρα ή 16 εκατομμύρια κιλοβατώρες, όταν το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ για την χώρα μας είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2011 με 169-170.000 κυβικά μέτρα.
Η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης έχει περιοριστεί μεταξύ 40% και 80% ανάλογα με την περιοχή της χώρας.
Μάλιστα, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προσφύγει στα υδροηλεκτρικά της εργοστάσια καθώς οι λιγνιτικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες εργάζονταν στο μέγιστο για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση.
Επιβαρύνθηκαν επίσης ιδιωτικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο για να καλύψουν τη ΔΕΗ.
Η ΔΕΠΑ αποφάσισε να επισπεύσει για τις 19 Δεκεμβρίου την προγραμματισμένη για τις 26 Δεκεμβρίου άφιξη πλοίου από την Αλγερία, καθώς τα αποθέματα LNG (υγροποιημένο αέριο) στη Ρεβυθούσα εξαντλούνται με ρυθμούς ταχύτερους των εκτιμήσεων.
econews.gr 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου