Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Απονεμήθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον»

  Απονεμήθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» 

Δώδεκα επιχειρήσεις ξεχώρισαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις


Δώδεκα επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις κατά την περίοδο 2011-2012.

Τα βραβεία απένειμε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση» το πρώτο βραβείο κέρδισε η ΔΕΗ ΑΕ, το δεύτερο η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, το τρίτο η εταιρία χρωμάτων Vitex και το τέταρτο η B/S/H Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ. Το πρώτο βραβείο «Προϊόντος» έλαβε η Vitex, το δεύτερο η εταιρεία επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass, το τρίτο η βιομηχανία απορρυπαντικών και καθαριστικών Rolco και το τέταρτο η εταιρεία δομικών υλικών Nanophos.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ πρώτευσαν στο βραβείο «Διεργασίας», ενώ το δεύτερο και τρίτο κατέκτησαν ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Αμαλία και η εταιρεία ΑΡΓΩ αντίστοιχα. Τέλος, η κατασκευαστική J&P Αβαξ παρέλαβε το βραβείο «Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας».

Στην εκδήλωση απήθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΠΕ, Χρήστος Δρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως από το 2013 στα βραβεία θα προστεθεί νέα κατηγορία για την «Προστασία της Βιοποικιλότητας». Η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ενημέρωσε για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι βραβευθείσες εταιρείες εκπροσωπούν αυτόματα την Ελλάδα στον θεσμό των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον», διεκδικώντας μια διάκριση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.
 
newsbeast.gr Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012, 12:27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου