Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πετρέλαιο θέρμανσης: «στον αέρα» η διανομή – Πρεμιέρα με ελάχιστες παραγγελίες

 


Δεν καρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους φορείς της αγοράς καυσίμων, οι οποίοι μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη εμμένουν στη σύσταση προς τα μέλη τους να μην διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πρεμιέρα του πετρελαίου δεν προσέλκυσε καταναλωτές, καθώς ελάχιστοι τηλεφώνησαν για να ενημερωθούν για τις τιμές, ενώ ακόμα λιγότεροι ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε παραγγελίες.
Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι οι καυστήρες κεντρικής θέρμανσης θα ανάψουν φέτος όσο πιο αργά γίνεται, ενώ βλέπουν στροφή στην εναλλακτική θέρμανση και πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο μέχρι και 50%.
Οι τιμές σήμερα ξεκίνησαν από 1,34 ευρώ το λίτρο και έφτασαν στην Περιφέρεια μέχρι 1,4 ευρώ, καθιστώντας την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στο πετρέλαιο θέρμανσης στην ΕΕ.
Τα κυριότερα αιτήματα των πρατηριούχων, που φοβούνται «λουκέτα» στην αγορά, είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να ληφθούν μέτρα για το λαθρεμπόριο και να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων.
Και τηλεφωνικά η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης
Με μία ηλεκτρονική αίτηση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται οι πολίτες αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, ενώ όσοι αδυνατούν να υποβάλλουν την αίτηση θα μπορούν να ενημερωθούν τηλεφωνικά (210- 4802552).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου