Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η κατοικία που περιστρέφεται με τις καιρικές συνθήκες

 
 
Οι David Ben Grünberg και Daniel Woolfso, είναι σχεδιαστές από την Βρετανία, και κατασκεύασαν ένα σπίτι που έχει εντυπωσιακή παρουσία αλλά και εξυπνάδα καθώς περιστρέφεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και να παίρνει 8 διαιρετικά χρώματα.
Η κατοικία ονομάζεται Dynamic D House, για την πτυχιακή εργασία του , ως ένα σπίτι για τη Λαπωνία, και όπως εξηγεί ο ίδιος :«Στην πορεία σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το προσαρμόσω έτσι ώστε να ταιριάζει σε κάθε τόπο».
Οι σχεδιαστές πήραν αφορμή από το μαθηματικό τύπο του Henry Dudeney, για να κατασκευάσουν το σπίτι που μετατρέπει ένα ισόπλευρο τρίγωνο σε τετράγωνο, διαχωρίζοντας το κτίριο σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να γίνουν και εξωτερικοί, μόνο με το άνοιγμα των τοίχων προς τα έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Η κατοικία έχει τοποθετηθεί επάνω σε ειδικές ράγες και μπορεί να περιστραφεί κατά τη διάρκεια της μέρας, ακολουθώντας την κατεύθυνση του ήλιου, έτσι ώστε όλα τα δωμάτια να εκμεταλλεύονται τη ζέστη στο έπακρο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά εδάφη, ανάλογα με την επιθυμία των ιδιοκτητών, δίπλα στη θάλασσα ή στην έρημο, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το «σπίτι των τεσσάρων εποχών».
 
City Press Newsroom 13-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου